De ce Ferrari nu e îngrijorată de duelul cu McLaren: Tragem pentru 2022!

Ferrari a făcut un pas semnificativ înainte anul acesta, comparativ cu anul trecut. Echipa italiană se luptă din nou cu McLaren, pentru al treilea loc, dar nu acordă prea multă atenție acestui lucru. De fapt, Ferrari pare că privește mai mult spre 2022.

Ferrari a avut un an istoric prost în 2020, terminând pe locul 6 la constructori. Pentru o echipă care primește și cheltuiește cei mai mulți bani din Formula 1 în fiecare an,  aceasta este evident o performanță dramatică. În 2021, Ferrari încearcă să vină mai în față, dar nu se bazează prea mult pe asta.

În 2022 vor urma reglementări complet noi în F1, iar Ferrari crede că e logic să-și concentreze toată atenția asupra acestui lucru. „Suntem complet concentrați pe 2022. Dacă vreți o cifră, e vorba de de aproximativ 90 sau 95%. Cam atât de mult lucrăm pentru 2022 ”, a declarat Laurent Mekies pentru Autosport.com.

”Am avansat deja o mulțime de resurse până în 2022. Asta nu înseamnă că nu se vor schimba unele detalii la monopostul 2021, deoarece învățăm lucruri pe pistă. Accentul este pus pe anul viitor, chiar dacă este interesant în mijlocul terenului. Pentru noi aceasta este o decizie logică ”, conchide șeful Ferrari.