De ce pedeapsa aplicată lui Raikkonen ar putea costa scump Alfa Romeo

Kimi Raikkonen și-a pierdut primele puncte ale sezonului după ce a primit o penalizare ridicolă de 30 de secunde în cursa de la Imola. Finlandezul a fost acuzat că a încălcat regulile, refuzând să treacă pe la linia boxelor pentru reluarea cursei. Raikkonen a reintrat în pluton pe locul 8, însă ar fi trebuit să treacă pe la boxe dacă nu reușea să revină la poziția sa anterioară, înaintea primei linii a safety-car-ului.

Iar implicațiile pentru Alfa Romeo ar putea fi uriașe.

Așa cum au sugerat corect comisarii de cursă în raportul incidentului, pedeapsa a fost aplicată în alte situații similare, iar penalizarea stop-go, transformată la 30 de secunde pe măsură ce a fost evaluată după cursă, a fost o sancțiune obligatorie.

Având în vedere că regula poate fi ridicolă față de alte pedepse, GPFans analizează dacă aceste reglementări au nevoie de o soluție. FIA, FOM și echipele trebuie să vadă care sunt prioritățile pentru penalizarea incidentelor. În cele din urmă, Raikkonen își executase pedeapsa și pierduse poziții. Din anumite motive, acest lucru a fost considerat mai periculos.

Alfa Romeo va fi pusă în dificultate în lupta cu Williams în lupta pentru locul 8 în campionatul constructorilor, iar diferența constă în multe milioane.  Pentru aceste două echipe, un loc cat mai sus în campionatul constructorilor ppate face diferența dintre alergarea la sau sub limita de cost în sezonul viitor. Banii sunt vitali pentru modernizarea noilor mașini introduse anul viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.