Decizie si declaratie surprinzatoare a celor de la Red Bull

Dupa ce Vettel a comis erori in cursa si s-a calificat in spatele colegului sau in toate cele 3 sesiuni de calificari din sezonul 2012, cei de la Red Bull au decis ca vor merge in continuare pe varianta aerodinamica de pe masina lui Mark Webber. De asemenea consultantul Red Bull recunoaste ca Webber este mai bun pe o masina generica decat Vettel.

„Nu are incredere in masina asa cum ar trebuii sa aiba” a declarat Helmul Marko pentru Servus Tv legat de Vettel „si face greseli care nu sunt obisnuite pentru el.”

„Vom merge inainte cu masina lui Mark Webber” a confirmat Marko „Webber este mai putin sensibil la comportamnetul masinii, el are nevoie doar de patru roti, dar nu este la fel si pentru Vettel” a incheiat el.

Cei de la Red Bull au ascultat pana la urma de Adrian Newey care a adus argumente tehnice in favoarea dezvoltarii masinii pe baza sistemului de eliminare a gazelor inovat recent si folosit numai de Webber in cursa din China, lucru care ni se pare normal ca acesta sa aiba ultimul cuvant de spus. A dovedit in zeci de ani de cariera ca stie ce face.