Declarațiile piloților după calificările de la Silverstone

Toti pilotii si oficiali mentioneaza suporterii britanicii care au stat in ploaie ore intregi pentru a vedea sfarsitul calificarilor.

Hamilton a spus ca nu are nici o scuza, dar ca ceilalti au facut ceva diferit cu pneurile sau cu configuratia masinii fiindca el niciodata nu este la 2s in spate in calificari. Si are dreptate.

Alonso a spus ca lucrurile nu aratau deloc bine pentru ei in momentul intreruperii dar ca apoi a incercat sa ramana concentrat si a reusit sa obtina prima pozitie pe grila de start dupa Singapore 2010.

Schumacher apelat de reporteri cu „rainmaster” (stapanul ploii) a explicat de ce a avut doua, trei incursiuni in decor in a doua sesiune. Motivul a fost ca si-a pus casca cu viziera nepotrivita pentru aceea a doua sesiune. A spus ca ritmul lor de cursa arata bine pe un circuit umed si ca spera ca maine sa ploua.

Jenson Button a spus ca totul a mers bine astazi mai putin prima sesiune din calificari. Dar ca deja e obisnuit cu acest lucru. Partea pozitiva este ca are pneuri de ploaie pentru maine, pe cand altii le-au cam folosit. Spune ca a avut cu 1,8s mai putin in turul sau rapid decat Rosberg pe primele doua sectoare dar ca apoi au aparut steagurile galbene si ca era si foarte multa apa pe circuit in ultimul sector.

Webber a spus ca aici a alergat pentru prima data in 1995 si ca conditiile au fost foarte dificile si chiar daca i-a lipsit putin pentru a fi pe prima pozitie a spus ca nu are nimic ce sa isi reproseze la turul rapid parcurs.

Massa a spus ca este un rezultat foarte bun pentru echipa si ca a facut o greseala in ultimul tur in ultimul viraj si a fost nevoit sa blocheze rotile, astfel ar fi putut sa fie mai sus pe grila.

Vettel a spus ca probabil ca va ploua si maine si plecand din fata spera sa obtina un rezultat bun. Legat de calificari a declarat ar fi trebuit sa fie putin mai rapid dar ca se mai intampla sa nu ai cele mai bune zile.

Raikkonen spune ca a parcurs doar un tur pe pneuri intermediare altminteri ar fi putut sa fie mai rapid, dar locul 6 nu este un dezastru.