Dezolarea lui Verstappen după cursa din Bahrain

Max Verstappen a fost extrem de frustrat, după ce o decizie venită de la controlul cursei l-a obligat să cedeze conducerea în Marele Premiu al Bahrainului celui care a devenit ulterior câștigător, Lewis Hamilton. Pilotul de la Mercerdes a avut câștig de cauză în fața lui Max Verstappen, care a plecat din pole-position pentru a patra oară în carieră.

Într-o cursă palpitantă, Hamilton a reușit să-l țină la distanță pe Verstappen în ture. Verstappen a fost aproape de Hamilton în ultimele 16 ture, iar pilotul Red Bull părea să îl fi depășit, în sfârșit, pe campionul mondial cu doar câteva ture înainte de final.

Verstappen  a depășit limitele pistei la al patrulea viraj și a primit ordin, de la controlul cursei, prin intermediul echipei sale Red Bull, pentru a-i permite lui Hamilton să revină. Verstappen nu s-a putut apropia suficient în zona DRS pentru a trece de Hamilton, permițându-i astfel campionului mondial de șapte ori să ia steagul în carouri.

Prin intermediul radioului echipei, Verstappen s-a plâns, după ordinele primite de la echipa sa, spunând: „De ce nu m-ați lăsat să plec? Aș fi putut trage cu ușurință de cele cinci secunde. Prefer să pierd sau să câștig astfel, și apoi să fiu al doilea, așa.”

Practic, Verstappen a sugerat că ar fi putut trage de acest decalaj de cinci secunde în fața lui Hamilton și ar fi câștigat în continuare, chiar dacă i s-ar fi acordat o penalizare. Șeful echipei Red Bull, Christian Horner, i-a răspuns: „A fost un ordin de la controlul curselor, Max”.

După cursă, Verstappen a declarat: „Păcat. Trebuie să vezi și partea pozitivă. Chiar putem punem lupta cu Mercedes și e minunat să începem anul așa”.

 

2 comentarii

  1. Post By daniel

    Prefer să pierd sau să câștig … prin orice mijloace …. treist,foarte trist!
    Regulamentul e pentru fraieri, nu pentru Max.

  2. Post By victor L

    Viata e dura: „o hârtie de ambalaj de sandvici s-a blocat în canalul de aerisire a frânei din spatele maşinii lui Fernando” (Alonso). Pentru asta a abandonat.

Comments are closed.