Directorul tehnic al echipei Williams, Paddy Lowe părăseşte echipa

Doar săptămâna trecută, Paddy Lowe directorul tehnic al echipei a insistat că nu are temeri legate de viitorul său, spunând reporterilor din Spania când a fost întrebat despre aceste speculații: „Nu am acordat atenție acelor subiecte din mass-media. Lucrez foarte tare, sunt îngrozitor de multe de făcut”, a adăugat el. „Lucrăm bine ca o echipă și la toate nivelurile companiei. Nu am nici o preocupare în această privință.”

Insistând că ar fi greșit să „închei ceva atât de simplu încât să dai vina pe o persoană în ceea ce este un set de circumstanțe și cerințe incredibil de complicate”, a continuat el: „Ceea ce am observat de-a lungul multor ani în Formula 1 este că de multe ori exista obiceiul de a schimba oamenii atunci când lucrurile nu funcționează. Ceea ce am observat, de asemenea, este că echipele mai puternice sunt cele care nu fac exact asta.”

„Fiecare dificultate, problema într-o echipă este o oportunitate de a învăța”, a adăugat el. „Nu numai să nu o repetăm, ci să fim și mai puternici data viitoare. Ceea ce nu trebuie să facem este să scăpăm de oameni pentru că am arunca acea experiență și acea cunoaștere”.

Vorbind despre întârzierea în care FW42 a ajuns în cele din urmă pe pistă, Claire Williams a recunoscut: „Aceasta nu este o situație pe care am anticipat-o, cu siguranță nu este o situație pe care am vrut vreodată să o întâlnim. Desigur, nu suntem doar dezamăgiți, dar este stânjenitor că nu aducem o mașină pe circuit când toți ceilalți au reușit să facă acest lucru, în special pentru o echipă ca a noastră care a reușit să aducă o mașină la teste de fiecare dată în ultimii 40 de ani.”

Echipa a declarat că: „Lowe si-a luat o pauza din motive persoale.”

Intelegem ca nu mai este asteptat sa se intoarca.