Discuții Honda-Red Bull pentru transferul personalului

Directorul tehnic Honda Formula 1, Toyoharu Tanabe, a confirmat că transferul de personal către Red Bull este încă „în discuție”.

Honda va părăsi Formula 1 la sfârșitul sezonulu, după ce Red Bull a încheiat un acord pentru a prelua tehnologia producătorului japonez, preferând să nu se asocieze cu un alt furnizor de unități de putere. Tanabe a recunoscut: „De fapt nu sunt foarte implicat în acest proiect.
Direcția de bază a fost convenită între Honda și Red Bull și acum se lucrează la procedura detaliată pentru modul de gestionare a proiectului în viitor.”

În ceea ce privește transferul de personal de la Honda la Red Bull, Tanabe a insistat că nu s-a făcut niciun aranjament.

Red Bull a demonstrat un ritm puternic în week-end, la MP al Bahrainului, cu Max Verstappen în fruntea tuturor celor trei sesiuni de antrenament.

Verstappen s-a calificat în pole-position și a terminat cursa pe locul doi, în urma lui Lewis Hamilton.

Începutul puternic al sezonului a susținut teoriile pre-sezon conform cărora Red Bull ar putea fi în cea mai puternică poziție, din ultimii 7 ani, de a provoca Mercedes atât la piloți, cât și la constructori.

Rezultatele, însă, nu au nimic de-a face cu decizia Honda de a părăsi sportul, a spus Tanabe.