Domenicali, dezvăluiri despre aducerea lui Hamilton la Ferrari

Directorul general al Formulei 1, Stefano Domenicali, recunoaște că a încercat să-l aducă pe Lewis Hamilton la Ferrari pe vremea când era șeful echipei Scuderia.

În perioada în care Domenicali a condus Ferrari, din 2008 până în 2014, Hamilton a concurat pentru McLaren, înainte de a trece la Mercedes, în 2013.

Lewis Hamilton, de șapte ori campion mondial, a vorbit recent despre perspectiva venirii la echipa cu sediul la Maranello, recunoscând că ar fi o „nebunie” să se creadă că nu va concura pentru această echipă.

Domenicali a fost întrebat acum dacă a încercat vreodată să-l aducă pe Hamilton la Ferrari: „Ca să fiu sincer, da. Asta este adevărat. Am discutat despre asta. Cred că răspunsul pe care Lewis a putut să-l dea a fost cel corect. Astăzi, cred că perioada aceea a trecut”, spune Domenicali.

„Există un film care pentru mine este foarte important. Se numește ”Dincolo de uși”. Sunt momente in viață, în care, dacă nu intri în lift, rămâi afară”.

„Aceasta a fost situația pe care a trăit-o Lewis în acel moment special al vieții lui. Cred că noi nu putem da vina pe alegerea sa, pentru că a avut o carieră incredibilă”, spune Stefano Domenicali.

Hamilton are potențialul de a bate recordul lui Michael Schumacher, cu cele șapte titluri mondiale, o realizare pe care Domenicali o salută.