Domenicali promite: Formula 1 nu va deveni niciodată electrică. Există o abordare ideologică privind mașinile electrice.

Formula 1 va lua măsuri pentru reducerea emisiilor în următorii ani, dar sportul cu motor „nu va deveni niciodată electric”, a declarat Stefano Domenicali într-un interviu pentru ziarul italian ”Il Sole 24 Ore”.

Săptămâna trecută, Parlamentul European a semnat un acord la care statele membre europene au ajuns încă de anul trecut. Acesta stipulează că nu mai pot fi vândute mașini noi pe benzină și diesel din 2035. De asemenea, se impune ca mașinile noi să emită cu 55% mai puține emisii în 2030 față de 2021.

Domenicali denunță reglementările privind tranziția energetică. CEO-ul Formula 1 acuză politicienii că își stabilesc ținte imposibile și că au o abordare ideologică privind mașinile electrice. „Este posibil să avem o lume fără emisii și fără a modifica motoarele sau a arunca la coș mașinile existente”, argumentează fostul șef al echipei Ferrari.

Dacă va depinde de Domenicali, F1 nu va deveni niciodată complet electrică, așa se întâmplă în Formula E. În plus, se lucrează în prezent la benzină fără emisii, despre care șeful F1 spune că „poate fi folosită de avioane și nave”.

4 comentarii

 1. R1 F1************

 2. Îmi place mult adrenalina viteza maxim

 3. Vreau sa ma întrec in Formula1************

  1. Post By F1 Manager

   Buna ziua,

   Faceti-va cont pe playf1.net

Comments are closed.