Dominația Mercedes, frustrantă pentru Liberty Media

Directorul executiv al trustului american Liberty Media, Greg Maffei, spune că recordurile obținute de Mercedes în acest început de sezon sunt nedorite, deoarece proprietarii americani ai competițiilor de Formula 1 încearcă să vândă un produs mai competitiv pentru piețele potențiale. ”Săgețile argintii” și-au securizat victoria, bătând recordul mondial prin câștigarea a cinci etape consecutive de Formula 1.

Mercedes a câștigat campionatul constructorilor și pe cel al șoferilor în fiecare an, din 2014 până acum, iar Lewis Hamilton a triumfat în fiecare an, cu excepția anului 2016, când Nico Rosberg și-a adjudecat titlul. Valtteri Bottas a câștigat două din primele trei curse de deschidere a sezonului, cu Hamilton rămânând în topul clasamentului, dar provocările celor de la Ferrari și Red Bull nu s-au materializat.

Maffei a făcut o evaluare uluitoare a sezonului de până acum. „Din păcate, Barcelona nu a fost așa de palpitant cum ne-ar fi plăcut”, a spus el. „Mercedes a făcut foarte bine. Datorită lui Valtteri Bottas, Lewis Hamilton și Toto Wolff. Ei sunt prea buni. Am fi vrut să vedem mai mult, dar vom vedea ce va fi”.

Liberty Media s-a confruntat cu critici în ceea ce privește eșecul de a asigura viitorul curselor istorice în Marea Britanie, Italia și Germania, în timp ce caută noi curse în SUA și Vietnam. Maffei susține însă proiectul pe catre l-a demarat: ”21 de curse, în 21 de țări și doar una în SUA pentru moment”, a spus el. ”Încă mai cred că lărgirea bazei fanilor americani este o parte foarte importantă a oportunității. E o miză pe termen lung”.

Un comentariu

  1. Post By daniel

    Altfel spus: totulpentru bani, pentru profit.
    Mercedes domina cu autoritate pentru ca merita!
    Nu au vina ca Ferrari si RBR sau Renault sint in alta liga.

Comments are closed.