Două zone DRS în Spania

FIA (Federatia Internationala de Automobilism) a confirmat faptul ca pe circuitul de la Montmelo vor fi doua zone DRS (deschiderea aripii spate mobila) in timpul Marelui Premiu de Formula 1 ce se va desfasura in acest sfarsit de saptamana.

Prima zona este intre virajul 9 si 10 si a doua pe linia de start-sosire, dupa virajul 16 si pana inainte de primul viraj al circuitului. Circuitul catalan este cunoscut pentru faptul ca depasirile sunt anevoios de realizat si pentru faptul ca este un circuit foarte tehnic si solicitant pentru piloti.

Mai jos pozele facute de echipa F1 Manager in 2011 cu depasirea lui Button asupra lui Webber in primul si al doilea viraj al circuitului.

 

 

3 comentarii

 1. Post By daniel

  Stiti cumva cat de lunga este linia start – sosire ? Mie mi se pare suficient de lunga pentru o depasire mai ales ca vine dupa un „S” in care se trece cu treapta 1. Frumoase imagini, multumesc.

  1. Post By F1 Manager

   Nu stim lungimea exact insa problema este chiar ultimul viraj unde se intra cu treapta a 3-a si unde viteza este una foarte mare altfel ca nu poate fi lipit pilotu din fata.

 2. Post By daniel

  Nici una nici alta :). Eu ma refeream la curba nr.14 si 15. Webber spune ca se poate lua cu a 2 a deci mea culpa. In astea doua curbe daca nu ai aderenta foarte buna cel din spatele tau poate recupera destul de mult. Urmeaza curba nr.16 care e un fel de parabolica si se accelereaza la maxim dupa care urmeaza linia dreapta si posibilitatea de a utiliza DRS (ma rog … daca intre timp nu s-a stricat deja). Video cu turul de circuit la Montmelo prezenat pe simulatorul RBR de catre Webber: http://www.youtube.com/watch?v=TI6QcVrX_ME&feature=player_embedded

Comments are closed.