Dublă pentru Ferrari la Marele Premiu din Singapore, cu Vettel pe prima poziție

Pilotul german Sebastian Vettel de la Ferrari și-a adjudecat duminică Marele Premiu de la Singapore, prima sa victorie în 2019, înaintea coechipierului său, Charles Leclerc, plecat din pole position, la o diferență de 2,6 secunde. Și asta în urma singurei opriri la boxe.

Vettel a fost beneficiarul unei strategii înaintea pitsopurilor. Plecat din pole position, Charles Leclerc a menținut conducerea în mod convingător, până în turul 21 din cele 61 programate, pentru a-l depăși pe Lewis Hamilton de la Mercedes. Între timp, Max Verstappen a rămas pe locul patru în fața lui Valtteri Bottas și Alexander Albon.

Plutonul fruntaș s-a distanțat relativ rapid de următorii clasați, în timp ce Leclerc și-a păstrat fără emoții poziția de lider, chiar dacă în unele tururi Hamilton a forțat și s-a apropiat la mai puțin de o secundă de lider.
Cu toate acestea, cu toți piloții de vârf care urmăreau să își mențină anvelopele cât mai mult timp, părea că totuls-a transformat  într-un joc de „cât de încet poți merge”, Leclerc menținând ritmul mai scăzut.

În turul 14 însă, lipsit de evenimente majore, Vettel și Verstappen au fost primii piloți de top care au intrat la boxe pentru înlocuirea pneurilor soft cu cele de compoziție hard. Leclerc, urmărit de Hamilton, a ieșit pe circuit chiar în spatele lui Vettel și a pierdut astfel conducerea cursei în favoarea coechipierului său de la Ferrari.

Hamilton s-a impus la finalul turului 21 și a ieșit în spatele celor de la Ferrari. Max Verstappen a ajuns în fața lui Valtteri Bottas, după ce finlandezul a fost instruit să se întoarcă pentru a se asigura că Hamilton își va păstra această poziție.

Bottas și Albon au încheiat pe locurile 5 și 6 și au fost urmați de Lando Norris și Pierre Gasly, în timp ce ultimele puncte puse în joc au fost adjudecate de Nico Hulkenberg și Antonio Giovinazzi.

Daniil Kvyat, Robert Kubica și Kevin Magnussen au mai încheiat cursa, iar Kimi Raikkonen a abandonat în urma unui contact cu rusul, in timp ce Sergio Perez a avut unele probleme mecanice.