E oficial: F1 va avea o cursă la Miami în 2022

Pentru prima dată, un Mare Premiu de Formla 1 va fi găzduit la Miami. Evenimentul va avea loc în 2022, în urma unui acord pe 10 ani semnat cu consiliul orșaului Miami, pentru un Grand Prix care se va ține pe stadionul Hard Rock, unde joacă echipa Miami Dolphins.

Formula 1 nu a precizat în ce dată din calendar va fi introdusă cursa în 2022, dar a precizat că circuitul va avea o lungime de 5,41 km și va fi format din 19 viraje.

„Formula 1 și FIA vor fi în strânsă legătură cu promotorul, care lucrează pentru a construi o pistă nouă, care să ofere drepte de mare viteză, multiple oportunități de depășire și curse interesante, îndeplinind în același timp cele mai înalte standarde de siguranță”, a precizat, duminică, Formula 1.

CEO-ul F1, Stefano Domenicali, a salutat adăugarea Miami în calendarul din 2022 și a menționat că Statele Unite sunt o piață importantă de creștere pentru acest sport.
„Vom lucra îndeaproape cu echipa de la Hard Rock Stadium și FIA pentru a ne asigura că circuitul oferă curse senzaționale, dar, de asemenea, că aduce o contribuție pozitivă și de durată pentru oamenii din comunitatea locală.”