E oficial: Red Bull va colabora cu Honda și după 2021

Honda va părăsi Formula 1 ca furnizor de motoare la sfârșitul sezonului, dar nu se va sfârși aici  și povestea sa. Producătorul japonez are planuri mari: va continua să colaboreze cu Red Bull la o serie de proiecte.

Honda a optat pentru renunțarea la F1 pentru a se concentra pe obiectivul de a realiza neutralitatea emisiilor de carbon în întreaga companie auto, dar a fost de acord să continue dezvoltarea unității de putere pentru Red Bull și in 2022. Aceasta va fi supravegheată de o companie nou formată, numită Red Bull Powertrains.

Acum s-a confirmat că Red Bull și Honda au ajuns la o înțelegere care va permite firmei să utilizeze Honda IP din 2022 datorită aprovizionării cu motoare a echipei lor și celor de la AlphaTauri.

Honda va continua, de asemenea, să asiste la construcția unității de putere în 2022, și să ofere asistență din partea Japoniei pe toată durata campaniei. Începând cu 2023, Red Bull Powertrains își va asuma întreaga responsabilitate pentru producția și întreținerea motoarelor.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.