E oficial: Ricciardo îl va înlocui pe De Vries la AlphaTauri la MP al Ungariei

Daniel Ricciardo va avea o revenire senzațională în cursele de Formula 1 și asta se va produce la la Marele Premiu al Ungariei. Australianul urmează să îl înlocuiască pe Nyck de Vries la echipa AlphaTauri pentru tot restul sezonului. Ricciardo participat deja la testul cu anvelope Pirelli, de la Silverstone, conducând actuala mașină RB19 a Red Bull. Ulterior, s-a anunțat că Ricciardo, în prezent al treilea pilot Red Bull, îi va lua în locul lui De Vries la AlphaTauri. „Sunt încântat să revin pe drumul cel bun în familia Red Bull!” a spus Ricciardo într-o postare, după ce a impresionat la testul de la Silverstone.

Sunt bucuros să îi urez bun venit lui Daniel în echipă”, a comentat Franz Tost, șeful echipei AlphaTauri. „Nu există nicio îndoială cu privire la abilitățile sale și ne cunoaște deja pe mulți dintre noi, așa că integrarea lui va fi simplă și directă. Echipa va profita foarte mult de pe urma experienței sale, deoarece este de opt ori câștigător al Grand Prix-urilor de Formula 1”, a continuat Tost.

De Vries, care a concurat anul trecut într-o singură cursă pentru Williams, la Monza, obținând locul 9, a avut un prim sezon dificil în F1 și nu reușit să livreze nimic la AlphaTauri. Din acest motiv s-a decis înlocuirea sa cu Ricciardo, după ce a părăsit McLaren la sfârșitul anului 2022 în urma a două sezoane dificile cu echipa. Ricciardo a obținut șapte victorii pentru Red Bull, înainte de a se alătura Renault timp două sezoane din 2019, apoi a trecut la McLaren în 2021.

Prima cursă a lui Ricciardo va fi acolo unde a obținut a doua victorie a sa în F1, la Marele Premiu al Ungariei, din 2014.