Ecclestone: Hamilton este „folosit” politic de BLM

Bernie Ecclestone, fostul director executiv al Formula One Group, a apărat decizia ca prima cursă de F1 din acest an să aibă loc în Arabia Saudită.

Sir Lewis Hamilton și Bernie Ecclestone s-au ciocnit încă de anul trecut după ce magnatul britanic a susținut că „în multe cazuri, negrii sunt mai rasiști decât albii”.

Hamilton a taxat atunci remarcile lui Ecclestone ca fiind „ignorante”, dar fostul șef al F1 a spus acum că-și menține comentariile. De asemenea, el a acuzat Black Lives Matter (BLM) că a profitat de Hamilton folosindu-l ca „instrument politic”, susținând că el nu ar fi permis piloților să îngenuncheze înainte de începerea curselor. „Dacă aș fi fost încă la conducere, nu ar fi existat cineva care să poarte tricouri [anti-rasiste] pe podium. Asta este sigur”, a spus Ecclestone într-un interviu pentru ziarul Telegraph.

„Cu siguranță nu ar fi existat această chestie de a îngenunchea înainte de curse. Sunt de acord că sportul ar trebui să facă mai mult pentru a încuraja diversitatea, dar nu ar trebui folosit ca instrument politic.”

În ceea ce privește războiul declarațiilor cu Hamilton, Ecclestone a spus:„Nu cred că a înțeles cu adevărat ceea ce spuneam. Sunt de acord că trebuie să le oferim mai multor oameni o șansă. Nu uitați că am fost prima persoană care a pus un negru într-o mașină de Formula 1. Și l-am susținut și am susținut o mulțime de oameni negri. Dar Lewis are dreptul la punctul său de vedere”.

2 comentarii

  1. Post By victor L

    De acord cu Bernie Ecclestone.

  2. Post By daniel

    Un mos depasit de evenimente. Lewis si a asumat sustinerea BLM.
    Nu era cazul sa comenteze pe tema asta. Nu este treaba lui.
    Dar ca nu ar fi existat daca era el big boss e cam …. deplasat

Comments are closed.