Ecclestone: Hamilton nu ar fi trebuit niciodată să câștige acea cursă! A fost un act deliberat de sabotaj!

Bernie Ecclestone crede că unul dintre titlurile mondiale ale lui Lewis Hamilton este ilegitim.

Lewis Hamilton ar trebui să aibă doar șase titluri de campion mondial, crede fostul șef al F1, Bernie Ecclestone. Asta în timp ce mulți fani ai pilotului britanic, în vârstă de 38 de ani, susțin că acesta merita să fie campion mondial de opt ori, din cauza rezultatului extrem de controversat al sezonului 2021, când campionatul a fost câștigat de Max Verstappen.

Pentru Ecclestone, cele șapte titluri ale lui Michael Schumacher ar trebui să fie în mod clar un record al tuturor timpurilor. El susține că Felipe Massa ar fi trebuit să câștige campionatul din 2008. În acel sezon, primul în care Hamilton a obținut primul titlu oficial, Nelson Piquet jr a lovit masina în mod deliberat în timpul MP din Singapore, ajutându-l pe coechipierul său de la Renault, Fernando Alonso, să câștige cursa. Ecclestone spune și el și Max Mosley(fostul președinte al FIA) știau cu mult înainte de izbucnirea scandalului „crashgate”, din 2009, că acel accident a avut loc în mod deliberat. „Am decis să nu facem nimic”, a spus Ecclestone. „Am vrut să protejăm sportul și să-l salvăm de un scandal uriaș. De aceea am decis să0l convingem pe Nelson Piquet să tacă pentru moment”, a declarat Ecclestone pentru f1-insider.com.

Dacă scandalul ar fi izbucnit în 2008, probabil că Hamilton ar fi foat învins de Massa de la Ferrari cu un singur punct.
Pe atunci, exista o regulă conform căreia un premiu la campionatul mondial era de neatins după ceremonia de decernare a premiilor FIA de la sfârșitul anului”, a spus Ecclestone. „Așa că lui Hamilton a primit cupa și totul a fost bine și frumos”, adaugă el. Ecclestone crede acum că rezultatele cursei din Singapore ar fi trebuit anulate de actul deliberat de sabotaj al lui Piquet.

2 comentarii

  1. Post By George

    Exact ca sfârșitul lui 2021

  2. Post By George

    Unde nici Max nu ar fi trebuit să câștige acea cursă
    Care a fost verdictul :
    „Human error” !!

Comments are closed.