Ecclestone își apără opiniile personale despre rasism

Bernie Ecclestone a încercat să-și apere comentariile controversate cu privire la rasismul din sportul cu motor. Declarații pe care le-a făcut la începutul acestei săptămâni și care au fost atacate de Lewis Hamilton.

Într-un interviu acordat vineri pentru CNN Sport, Ecclestone a ironizat importanța rasismului în sport, minimalizând impactul asupra carierei lui Hamilton a discriminării pe care campionul mondial de F1 susține că ar fi îndurat-o.

Ecclestone, care a insistat că nu este rasist, l-a lăudat pe Hamilton pentru activismul său privind nedreptățile rasiale și lupta pentru mai multă diversitate, dar s-a îndoit că va avea vreun impact – bun sau rău – în F1.

Cuvintele lui Ecclestone au fost primite cu un val de critici, Hamilton taxându-le drept dovadă a „ignoranței și lipsei de educație”.

Și F1 s-a distanțat de cuvintele britanicului, precizând că fostul șef al Marelui Circ nu mai este președinte emerit al F1.

Într-un interviu acordat duminică, Ecclestone a revenit asupra celor spuse, afirmând că pentru el rasa nu are nici o importanță, dar, spune el, se pare că acum, brusc, „este la modă să vorbim despre diversitate”.

„Nu sunt împotriva oamenilor de culoare”, a insistat Ecclestone. „Dimpotrivă. Am fost întotdeauna de partea lor. De fapt, tatăl lui Lewis a vrut să intre în afaceri cu mine. A făcut niște aparate de fitness minunate. Niciodată nu l-aș fi avut în vedere dacă aș fi fost împotriva negrilor”, a spus Ecclestone. „De-a lungul anilor, am întâlnit o mulțime de oameni albi care nu mi-au plăcut, dar niciodată o persoană ce culoare care nu mi-a plăcut”, a continuat el.

” Nu mă gândesc la Lewis ca la un tip de culoare sau altceva. El este pentru mine doar Lewis”.