Ecclestone își apără opiniile personale despre rasism

Bernie Ecclestone a încercat să-și apere comentariile controversate cu privire la rasismul din sportul cu motor. Declarații pe care le-a făcut la începutul acestei săptămâni și care au fost atacate de Lewis Hamilton.

Într-un interviu acordat vineri pentru CNN Sport, Ecclestone a ironizat importanța rasismului în sport, minimalizând impactul asupra carierei lui Hamilton a discriminării pe care campionul mondial de F1 susține că ar fi îndurat-o.

Ecclestone, care a insistat că nu este rasist, l-a lăudat pe Hamilton pentru activismul său privind nedreptățile rasiale și lupta pentru mai multă diversitate, dar s-a îndoit că va avea vreun impact – bun sau rău – în F1.

Cuvintele lui Ecclestone au fost primite cu un val de critici, Hamilton taxându-le drept dovadă a „ignoranței și lipsei de educație”.

Și F1 s-a distanțat de cuvintele britanicului, precizând că fostul șef al Marelui Circ nu mai este președinte emerit al F1.

Într-un interviu acordat duminică, Ecclestone a revenit asupra celor spuse, afirmând că pentru el rasa nu are nici o importanță, dar, spune el, se pare că acum, brusc, „este la modă să vorbim despre diversitate”.

„Nu sunt împotriva oamenilor de culoare”, a insistat Ecclestone. „Dimpotrivă. Am fost întotdeauna de partea lor. De fapt, tatăl lui Lewis a vrut să intre în afaceri cu mine. A făcut niște aparate de fitness minunate. Niciodată nu l-aș fi avut în vedere dacă aș fi fost împotriva negrilor”, a spus Ecclestone. „De-a lungul anilor, am întâlnit o mulțime de oameni albi care nu mi-au plăcut, dar niciodată o persoană ce culoare care nu mi-a plăcut”, a continuat el.

” Nu mă gândesc la Lewis ca la un tip de culoare sau altceva. El este pentru mine doar Lewis”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.