Ecclestone: Schumacher trebuie să uite de F1 și să meargă mai departe. Numele lui e o povară!

Pe fondul speculațiilor potrivit cărora Mick Schumacher va pierde locul de la Haas în favoarea lui Nico Hulkenberg, fostul șef al Formulei 1, Bernie Ecclestone, îl sfătuiește pe tânărul pilot german să „uite de F1”, să meargă mai departe și să se concentreze pe altceva. Șeful echipei Haas, Guenther Steiner, a sugerat, recent, că o decizie cu privire la pilotul care va fi co-echipierul lui Kevin Magnussen în sezonul viitor este iminentă.

Se pare totuși că echipa ar avea de ales între păstrarea lui Schumacher pentru un al treilea sezon și între aducerea lui Hulkenberg, pentru a-și îmbunătăți rezultatele în 2023. Magnussen crede că Schumacher ar merita să rămână pe grilă, în ciuda unei campanii dificile, marcată de două accidente importante în prima jumătate a sezonului.

Bernie Ecclestone recunoaște că talentul tânărului pilot german este greu de judecat, având în vedere că nu a condus niciodată o mașină competitivă. Dar, pe baza a ceea ce a văzut până acum, Ecclestone crede că, dacă Schumacher va pleca de la Haas, abilitățile sale s-ar dovedi mai productive la o categorie diferită de F1. „Oamenii au fost dezamăgiți de prestația lui. Nu știm dacă a fost din cauza lui sau a echipei, dar, desigur, este dificil să fie adus într-o echipă câștigătoare”, a declarat fostul șef al F1. „Poate că trebuie să uite de F1 și să se concentreze pe celelalte categorii ale sportului cu motor. Numele lui este cea mai mare povară pe care o are de dus, dar încearcă să se ridice la înălțimea lui cât mai bine”, a continuat el.

În ciuda statutului lui Hulkenberg de „veteran” al F1, Haas ar putea fi mai tentată să-și încredințeze mașina pilotului de 35 de ani, susține Ecclestone.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.