Elon Musk și Jeff Bezos sunt interesați să cumpere Formula 1

După Marele Premiu de la Miami de weekendul trecut, au apărut informații conform cărora miliardarii Elon Musk și Jeff Bezos sunt interesați să cumpere drepturile comerciale pentru Formula 1, de la actualii proprietari Liberty Media. Acordul actual al Liberty Media este programat să expire la sfârșitul anului 2025. Musk și Bezos au fost pe Autodromul Internațional din Miami, urmărind cum campionul mondial Max Verstappen și-a extins avansul în Campionatul Piloților, cu 14 puncte, după a treia victorie a sezonului 2023.

Musk a fost văzut stând în garajul Red Bull în timpul weekendului. De asemenea, miliardarul american, fondatorul companiilor Tesla și SpaceX, a fost văzut purtând discuții cu președintele FIA, Mohammed Ben Sulayem. Pe de altă parte, Jeff Bezos a stat cu cei de la McLaren pe tot parcursul weekendului, fostul CEO al Amazon fiind surprins de mai multe ori în timp ce discuta cu inginerii echipei din Woking.

Deși Fox Sports a informat că o cumpărare completă de la Liberty Media nu este posibilă, s-a sugerat că cei doi miliardari ar avea „un interes serios” pentru un anumit tip de investiție. Recent, s-a scris că Liberty Media a respins o ofertă de 20 de miliarde de dolari pentru achiziționarea drepturilor comerciale ale sportului, oferta venind din Arabia Saudită. Se crede că Liberty Media a plătit 4 miliarde de lire sterline în 2017, când a achiziționat F1, iar serialele de succes Netflix „Drive to Survive” au contribuit la dublarea valorii actuale a campionatului.