Esteban Ocon îl va înlocui pe Hulkenberg la Renault în sezonul 2020

După 12 luni de stat pe margine, se confirmă acum că Esteban Ocon va reveni în Formula 1 în 2020, francezul urmând să alerge pentru echipa Renault, la care a fost pilot de rezervă în 2016. El îl va înlocui astfel pe Nico Hulkenberg.

După ce și-a petrecut 2019 ca al treilea pilot și ca pilot de rezervă la Mercedes și după ce a pierdut la Racing Point la sfârșitul lui 2018, Ocon, în vârstă de 22 de ani, va reveni la Renault alături de Daniel Ricciardo, cu un contract ”pe mai mulți ani” cu echipa franco-britanică.

„În primul rând, mă simt foarte mândru că voi fi pilot la Renault”, a spus Ocon. „Am crescut la Enstone, începând cu Lotus, în 2010, și apoi cu Renault. Sunt foarte atașat de această echipă și de toți cei care lucrează acolo; ei sunt cei care mi-au deschis porțile sportului cu motor”.

„În al doilea rând, mă bucur că o echipă cu ambiții mari mi-a dat oportunitatea de a-mi demonstra din nou abilitățile la cel mai înalt nivel de F1. Este o responsabilitate pe care o iau foarte în serios. Aștept cu nerăbdare să dau ce e mai bun din mine”, a adăugat pilotul francez.

Confirmarea aducerii lui Ocon pentru 2020 înseamnă că Hulkenberg, care s-a alăturat celor de la Renault în 2017, rămâne fără o chipă clară pentru anul viitor. Nu este clar unde va ajunge, deși se zvonește că șeful echipei Haas, Guenther Steiner, ar fi interesat de pilotul german, dacă echipa va decide să nu-l păstreze pe Romain Grosjean pentru sezonul 2020.