F1 a decis sa acorde un punct pentru cel mai rapid tur din cursa

Consiliul Mondial al FIA a aprobat planul privind acordarea unui punct suplimentar, la Campionatul Mondial de Formula 1, pilotului care obține cel mai bun timp in cadrul cursei. Decizia se va aplica începând cu cursa de redeschidere a sezonului 2019 de la Melbourne.

Inițiativa, care nu a fost menționată în buletinul de joi al WMSC, trebuie să treacă printr-un vot electronic al Comisiei F1, urmând să fie inclusă în Regulamentul Sportiv al competiției înainte de prima cursă.

Competițiile din Formula E acordă deja un punct pentru cel mai rapid pilot, dar spre deosebire de seriile all-electric, în F1 acest punct suplimentar va fi acordat numai dacă pilotul respectiv termină cursa între primii zece.

Această modificare din F1 este de fapt o revenire la începuturile competiției, un punct suplimentar fiind acordat pentru cel mai bun timp în primii 10 ani, în perioada Campionatelor Mondiale dintre anii 1950 -1959. Și s-a dovedit a fi crucial pentru Mike Hawthorn, care a obținut titlul mondial în fața lui Stirling Moss.