Fernando Alonso a câștigat pentru a doua oară cursa de la Le Mans și titlul mondial de anduranță

La treisprezece ani după al doilea și ultimul titlu obținut în F1, Alonso este din nou campion mondial. Spaniolul a câștigat cursa de 24 de ore de la Le Mans și Campionatul Mondial de Anduranță alături de colegii de echipă de la Toyota, Nakajima și Buemi.

Fernando Alonso a devenit din nou campion mondial, de data asta în cursele de anduranță, cu o a doua victorie succesivă în cursa de 24 de ore de la Le Mans. Nakajima, Alonso şi Buemi, la volanul maşinii Toyota cu numărul 8, a câştigat a doua oară consecutiv această prestigioasă competiţie, devansând maşina Toyota cu numărul 7, condusă de britanicul Mike Conway, japonezul Kamui Kobayashi şi argentinianul José Maria Lopez, cu mai puţin de 17 secunde.

Ultimul campionat de F1 câștigat de Alonso a fost cel din 2006, pe când pilota pentru Renault, obținând al doilea și ultimul titlu mondial. ”Este uimitor că am câștigat Le Mans pentru a doua oară, dar victoria a fost chiar neașteptată”, a spus Alonso.

”Nu am avut ritmul de a câștiga această cursă împotriva mașinii numărul 7 pe pistă. Norocul a fost însă azi un factor important și acest lucru face parte din acest sport”, a spus Alonso.

Un comentariu

  1. Post By daniel

    Culmea!
    Un titlu de campion cu … Toyota. Asta sigur nu avea „gp2 engine”

Comments are closed.