Ferrari a găsit, în sfârșit, formula magică de dezvoltare

Scuderia Ferrari pare sa fi descoperit formula magică cu programul sau de dezvoltare pentru mașina de curse de Formula 1 din 2019, dupa ce a avut unele probleme la începutul sezonului. Iată însă că rezultatele recente au arătat că Ferrari a reușit să facă schimbări pentru a remedia neajunsurile monopostului său, scrie gptoday.com.

Echipa de la Maranello nu a câștigat încă nicio cursă în 2019, ultimul său triumf fiind cel de la Marele Premiu al Statelor Unite, din 2018, grație lui Kimi Räikkönen. În ciuda unor probleme vizibile, Ferrari a avut rezultate bune în câteva din primele nouă curse ale actualului sezon.

În Manama, Charles Leclerc a fost la un pas să-și adjudece prima victorie din carieră înainte ca o problemă legată de motor să-l încetinească și să-l ducă doar pe locul trei. În Baku, pilotul monegasc a controlat cursele din weekend, până la al doilea segment de calificare când și-a izbit mașina de zid, forțându-l să plece al zecelea de pe grila de start. În Montreal, Sebastian Vettel a terminat pe primul loc, dar o controversată penalizare post-cursă i-a negat victoria la Marele Premiu al Canadei. În Spielberg, Leclerc a reușit să plece din poll position într-un mod impresionant și a luptat pentru victorie până la tururile finale ale cursei, înainte de a fi depășit de Max Verstappen cu trei tururi.

Pentru a treia cursa consecutivă, Ferrari va introduce din nou un pachet de piese aerodinamice la Marele Premiu al Marii Britanii din acest weekend. Responsabilul echipei, Mattia Binotto, a confirmat faptul că echipa dorește nu doar să sporească performanța monopostului SF90, ci și să valideze succesul lucrărilor de dezvoltare.

„Venim cu o nouă modificare aerodinamică, pe măsură ce continuăm să insistăm pe dezvoltarea mașinii noastre. Acest weekend va fi și o ocazie de a ne spori înțelegerea cu privire la activitatea recentă pe care am făcut-o pentru a scădea diferența față de concurenții noștri pe anumite tipuri de piste”, a spus Binotto.