Ferrari a lăsat pe ultima zi testarea noilor componente de la mașină

Ferrari a alergat aproape fara nici o imbunatatire pe masina in primele doua zile de teste de la Mugello, in ciuda faptului ca mai toti analistii asteapta de la ei un pas major pentru a putea lupta pentru titlul mondial. Felipe Massa a confirmat ca masina pe care a condus-o Miercuri a fost aproape identica cu ceea ce a avut in Bahrain, Ferrari concentrandu-si munca mai mult pe intelegerea pneurilor in primele doua zile.

“Astazi a fost folositor, atat pentru mine cat si pentru echipa in ciuda faptului ca masina a fost aproape identica cu ceea ce am condus in Bahrain” a declarat brazilianul. “Am lucrat cel mai mult asupra problemei pneurilor, le-am studiat comportamentul pe distante scurte si pe distante lungi si ne-am uitat si la unele componente aerodinamice ca si la diferite setari pentru masina” a mai adaugat el.

El a confirmat ca: „am parcurs intregul program si maine va depinde de Fernando sa experimenteze unele componente noi pe care echipa le-a pregatit pentru inceperea sezonului European. Este evident ca noi trebuie sa facem un mare pas inainte cat mai curand posibil daca dorim sa fim competitivi. Sunt increzator in munca pe care am facut-o in ultimele saptamani, dar nu stim daca ne-am atins scopul pana nu mergem la Barcelona. Putem fi siguri ca si celelalte echipe au muncit din greu si daca vrem sa le ajungem atunci trebuie sa facem un pas major in directia cresterii performantelor. Este un campionat foarte lung, dar noi trebuie sa recuperam distanta in urmatoarele 3 pana la 5 curse fata de cei din fata pentru a ne putea atinge scopul.”