Ferrari aduce îmbunătățiri ale monopostului său pentru MP al Stiriei

Ferrari prezintă câteva îmbunătățiri ale monopostului său, după un parcurs dezamăgitor la Marele Premiu al Austriei, care a dat startul sezonului de F1.

Pilotul principal, Charles Leclerc, s-a clasat duminică, pe locul al doilea, dar monopostul Ferrari a ajuns abia pe poziția a șaptea in calificari.

La Marele Premiu al landului Steiermark (Styria), regiunea în care se află circuitul de la Spielberg, în acest weekend, Ferrari va prezenta câteva elemente programate inițial pentru cursa ulterioară din Ungaria.

„Trebuie să răspundem imediat”, a declarat Louis Camilleri, directorul executiv. „Știm că e mult de muncă. Cu siguranță aceasta nu este poziția de pe grila de start pe care ar trebui să o aibă o echipă ca Ferrari. Este clar că trebuie să facem îmbunătățiri pe toate fronturile. Singura soluție este să reacționăm”, a afirmat el.

Problema principală a monopostului a fost lipsa de viteză pe liniile drepte, unde a pierdut 0,7 secunde la o tură față de Mercedes.

Camilleri a adăugat: „Nu este de așteptat ca aceste noi piese să reduca complet distanța. Dar progresul în ceea ce privește turele ar putea să pună piloții într-o situatie mai bună pentru a-și putea afișa talentul. Mai mult, este vorba de a verifica dacă direcția de dezvoltare aleasă este cea corectă, pentru că va fi posibil să se facă un adevărat back-to-back la fiecare upgrade”.

Înainte de cursa din Austria, Ferrari spunea că a descoperit o problemă cu monopostul lor, din momentul în care a rulat în testele de pre-sezon, ceea ce a determinat o „schimbare semnificativă a direcției în ceea ce privește dezvoltarea”.

Dar lipsa rtimului in cursa din Austria a fost chiar mai gravă decât se așteptau – monopostul nu a fost doar cu o secundă în urma Mercedes, ci și cu o secundă mai lent decât Ferrari fusese pe aceeași pistă anul trecut, când Leclerc era în pole position.

2 comentarii

 1. Post By daniel

  Stire noua:
  Sursele BBC au prezentat inițial, dar acum e oficial: Fernando Alonso va reveni în Formula 1 în sezonul 2021, atunci când va avea aproape de 40 de ani. El va concura pentru Renault, alături de care a cucerit titlul mondial în 2005 și 2006.

  Alonso a semnat un contract valabil pentru două sezoane, cu opțiune de prelungire pentru încă unul.

  https://sport.hotnews.ro/stiri-motor-24160385-revenire-formula-1-renault-fernando-alonso-marele-circ-stirea-zilei-motorsport.htm

 2. Post By victor L

  Resusciteaza calutul? asteptam fapte, nu vorbe.
  Dar nu cu Vettel :D

Comments are closed.