Ferrari anunță restructurarea echipei tehnice după începutul slab din acest sezon

Ferrari a anunțat o restructurare tehnică, în încercarea de a stopa forma slabă pe care monopostul echipei a arătat-o ​​în primele trei curse ale sezonului.

Scuderia a trecut, de la ocuparea pole position și victoriile de anul trecut, la lupta de ajunge în calificări în această campanie, viteza monopostului SF1000 rămânând  în spatele Mercedes.

După deschiderea celor trei curse ale sezonului, cei de la Ferrari se află pe locul cinci în campionatul constructorilor – o situație pe care șeful echipei, Mattia Binotto, o descrie drept „insuficient de bună pentru o echipă care se numește Ferrari”. Iar după Marele Premiu al Ungariei, de duminica trecută, Binotto a recunoscut că suntem „într-o formă mai proastă decât ne așteptam”, iar întregul concept al mașinii trebuie revizuit.

Miercuri, a venit anunțul oficial privind o reorganizare a echipei tehnice, în speranța de a readuce monopostul la forma competițională dorită. Echipa spune că a instituit „un lanț de comandă care este mai concentrat și simplificat și oferă șefilor fiecărui departament puterile necesare pentru atingerea obiectivelor”. De asemenea, a fost creat un nou departament pentru „Dezvoltarea performanței”, condus de Enrico Cardile.

Celelalte domenii principale sunt neschimbate, cu Enrico Gualtieri, responsabil de Unitatea de Putere, Laurent Mekies în calitate de director sportiv și responsabil pentru activitățile anexe, în timp ce Simone Resta va continua să conducă departamentul de inginerie a șasiului.

Deși a preluat funcția de director al Scuderia abia anul trecut, Binotto resimte tot mai mult presiunea, susținând că echipa trebuie să facă o „schimbare decisivă”, întrucât echipa italiană vrea cu orice preț să revină în frunte, pe grila de start.