Ferrari confirmă plecarea lui Arrivabene de la șefia echipei de F1

Înlocuirea lui Maurizio Arrivabene din postul de șef al echipei Ferrari a fost confirmată chiar de echipa de Formula 1, care a decis să-l numească pe Mattia Binotto drept înlocuitor.

Potrivit Motorsport.com, Ferrari a pus capăt unei povești mai lungi privind conducerea echipei italiene, în urma zvonurilor despre neînțelegerile dintre Arrivabene și directorul tehnic, Binotto.

Ferrari a confirmat luni seara că Arrivabene va fi înlocuit de Binotto, decizie care intră în vigoare imediat. „După patru ani de angajament și muncă energică, Maurizio Arrivabene iese din echipă”, a anunțat Ferrari, adăugând că decizia „a fost luată împreună cu conducerea companiei după discuții îndelungate privind interesele personale pe termen lung ale lui Maurizio, precum și cele ale echipei”.

Arrivabene, 61 ani, s-a aflat la conducerea echipei Ferrari din 2014, când l-a înlocuit pe Marco Mattiacci.

Mattia Binotto este director tehnic din anul 2016, după despărțirea echipei de James Allison. Plecarea lui Arrivabene vine după un sezon 2018, în care erorile de management au fost văzute drept unul dintre motivele-cheie pentru care Ferrari nu a reușit să obțină titlul mondial în 2018.

2 comentarii

  1. Va riscati cu un pronostic petru anul acesta?
    De obicei sunteti destul de aproape de ce urmeaza sa se intample:)

    1. Post By F1 Manager

      O vom face! Dar candva spre inceputul lunii Martie!

Comments are closed.