Ferrari, forțată să facă o reproiectare majoră a monopostului

Ferrari a fost nevoită să facă o reproiectare majoră a monopostului său, în urma unor defecte descoperite când a rulat în testele pre-sezon din februarie, informează BBC sport.

Șeful echipei, Mattia Binotto, a declarat că se încearcă să se afle de ce monopostul a dus la o „schimbare semnificativă a direcției în ceea ce privește dezvoltarea”.

Rezultatul este că monopostul va circula în specificații pre sezon la cursa de deschidere a sezonului de F1, din acest week-end, în Austria.

Actualizarea va avea loc însî la Marele Premiu al Ungariei, în perioada 17-19 iulie.

Binotto a spus că echipa a fost forțată să-și revizuiască abordarea aerodinamicii monopostului în urma investigațiilor privind deficiențele sale privind performanța. „A trebuit să înțelegem de ce nu vedem rezultatele pe care le așteptam pe parcurs și cât de mult să recalibram întregul program”, a spus Binotto.

„Ar fi fost contraproductiv să continuăm în direcția pe care am planificat-o, știind că nu ne-am fi atins obiectivele. Prin urmare, am decis să venim cu un program nou, care să privească întregul monopost, chiar dacă știam că nu toate acestea vor fi gata pentru prima cursă”, a afimat el.

„Scopul nostru este să introducem actualizările la a treia cursă, cea de la Hungaroring. În afară de asta, în afară de dezvoltarea propriu-zisă a monpostului în sine, în ultimele câteva săptămâni am lucrat mult la analizarea comportamentului său, cu simulări și cu ajutorul piloților noștri și cred că asta va dovedi valoarea sa în Austria”, a adăugat Binotto.