Ferrari își va schimba focalizarea pentru 2022

Sezonul de Formula 1 2021 este unul de tranziție, având în vedere reglementările stabile care vin înainte de o revoluție tehnică majoră pentru 2022. Prin urmare, echipele încep să se întrebe când trec la focalizare sută la sută pentru anul viitor.

Unii au făcut-o deja, așa cum e cazul Haas. Alții derulează programe comune care vor trece treptat, până în 2022, pe parcursul anului. Ferrari este una dintre ele, dar programul său de dezvoltare a început deja să se schimbe spre anul viitor. Având în vedere că Scuderia are foarte puține șanse să se lupte cu Mercedes și Red Bull pentru titlu, este logic să privim înainte.

2020 a fost un an întunecat pentru Ferrari și există un licăr de lumină în acest an, după o prezentare mai puternică decât se aștepta în Bahrain. Dar Ferrari se va concentra acum în întregime pe anul viitor, în doar câteva săptămâni.

Deocamdată, este de așteptat ca Ferrari să aducă mai multe actualizări înainte de cursa din Imola, în special în zona podelei. Cea mai probabilă inovație pe care o va adopta este podeaua „Z”, inspirată de conceptele Mercedes și Aston Martin. Ar putea debuta chiar în acest weekend, având în vedere pauza prelungită de trei săptămâni între Bahrain și Imola.