Ferrari: Leclerc și Vettel sunt liberi să lupte în 2019

Noul șef al lui Ferrari, Mattia Binotto, a declarat că Charles Leclerc, noul coechipier al lui Sebastian Vettel la Ferrari, va fi „liber să lupte” cu pilotul german, de patru ori campion mondial, în acest sezon.

La lansarea modelului SF90, Binotto a sugerat că „dacă există situații deosebite, prioritatea noastră va fi Sebastian”, dar a dorit să clarifice anumite lucruri privind poziția Scuderiei Ferrari. ”Evident, cei doi vor fi liberi să lupte”, a spus Binotto. ”Nu îi vom cere lui Charles să fie lent, sau lui Sebastian să fie rapid. Am nevoie ca amândoi să alerge la capacitate maximă, să încerce să dea tot ce pot”.

Binotto a adăugat că, chiar dacă există o situație ambiguă la începutul sezonului, „Sebastian Vettel este cel care are mai multă experiență, este de mai mult timp cu noi și a câștigat deja campionate, așa că este campionul nostru”.

Despre Leclerc noul șef al Ferrari spune că a creat o impresie bună în timpul testelor, cu un timp de doar 0.01 secunde în urma lui Vettel și s-a descurcat matur când a avut probleme de fiabilitate, care l-au limitat la 463 de tururi față de cele 534 ale lui Vettel.