Ferrari poate contesta rezultatul cursei din Brazilia până în 30 Noiembrie – actualizat

Actualizare: FIA a raspuns cererii facute de Ferrari legata de depasirea lui Vettel asupra lui Vergne din turul 4 spunand ca aceasta a fost legala, fiindca un comisar de pe circuit flutura steagul verde care are dreptul de a anula decizia steagului galben aprins electronic. Principiul este la fel cu cel intr-o intersectie dirijata de un politist unde nu mai conteaza culoarea semaforului ci instructiunile agentului de circulatie.

Acest lucru nu impiedica echipa Ferrari sa depuna o contestatie, insa cum a primit un raspuns negativ deja de la FIA si maine este ultima zi pentru depunerea contestatiei, sansele de reusita sunt minime.

Sunt speculatii ca Ferrari ar putea depune o contestatie legata de depasirea efectuata de Sebastian Vettel in cursa de Duminica.

Cei de la Ferrari pot depune contestatia pana maine sau sa taca „pentru totdeauna”, dupa data de 30 Noimebrie nu mai poate fi amendat rezultatul sezonului in nici un fel.

Ziarele italiene desi inflacarate au spus initial ca Ferrari nu va apela la asa ceva dar s-a raportat ca echipa analizeaza in acest moment probele video si toate datele cursei.

Nu stim daca intr-adevar este asa si Ferrari se gandesc la aceasta miscare, dar noi nu credem ca ei vor face ceva in acest sens. Principiul „politici corecte” adesea absurde este prezent foarte puternic in Formula 1.

Desi cu o penalizare de 20 de secunde aplicata lui Sebastian Vettel acesta ar ajunge chiar pe locul 8 suficinet ca Alonso sa castige titlul cu un singur punct. Jean- Eric Vergne detinatorul poztitiei a 8-a este la 19,2 secunde de Vettel. Precizam ca distanta ar fi fost mult mai mare daca nu exista masina de siguranta care sa intre pe circuit.

Atat Ferrari cat si Red Bull nu au dorit sa comenteze asupra acestor aspecte.

Mai jos un filmulet trimis de Daniel:

7 comentarii

 1. Din pacate voi ati pus filmarea pentru depasirea asupra lui Pic.Toata discutia este referitoare la depasirea asupra lui Vergne.E trist cum puteti gresi in asemenea hal.

  1. Post By F1 Manager

   Am scris in articol ca am pus un filmulet trimis de Daniel. Mai jos in alt articol este si depasirea numai a lui Vergne. Daca insa aici ati fi privit filmul pana la capat ati fi vazut ca contine si depasirea lui Vergne. E trist aveti dreptate …

 2. Corect,nu am apucat sa privesc pana la capat,greseala mea.

 3. Ce sa conteste Ferrari cand imediat dupa cursa dl.Ecclestone nu sa putut abtine sa nu mearga la proaspatul (si fost) campion adica la Vettel.
  Mai clar de atat se poate ?

 4. De fapt daniel Vettel e campion mondial nu e (fost)

 5. Adi, am spus „proaspatul (si fost)” -ul (trebuia) campion mondial :)

 6. Aaaa.. ok scuze greseala mea daniel

Comments are closed.