Ferrari se așteaptă în 2022 la o diferență „neglijabilă” între unitățile de putere

Ferrari speră că cei patru producători de unități de putere din Formula 1 vor avea o performanță foarte apropiată cînd motoarele lor vor fi înghețate, anul viitor.

O înghețare a dezvoltării motorului va fi introdusă la începutul sezonului F1 2022, pentru a permite producătorilor să acorde prioritate lucrărilor la un nou hardware pentru 2025, când se va introduce o nouă formulă.

Actualele unități turbo V6 cu două sisteme hibride vor intra în cel de-al nouălea sezon de utilizare anul viitor.

Mercedes a fost considerată mult timp ca având cea mai bună unitate de putere, dar în ultimii ani rivali precum Honda au obținut câștiguri considerabile.

Ferrari a făcut progrese notabile cu unitatea sa de putere în acest an, dar se pare că va rămâne în urma rivalilor săi. Dar șeful echipei, Mattia Binotto, crede că susținerea înghețării a fost decizia corectă.

„Am fost de acord cu motivele înghețării din 2022, deoarece cred că până atunci, peste un an, putem avea o bună convergență cu privire la performanța unității de putere între producători”, a declarat el. „Putem vedea că se întâmplă deja și cred că peste un an s-ar putea să avem o convergență bună”.
Binotto nu se așteaptă ca toți cei patru producători – Ferrari, Mercedes, Honda și Renault – să fie exact la același nivel în sezonul viitor. „Convergența înseamnă că va exista o diferență între unitățile de putere, care este suficient de neglijabilă pentru a părăsi concurența pe șasiu”, a spus el.

Așa cum se așteaptă ca producătorii de motoare să aibă o paritate apropiată anul viitor, Binotto consideră că acesta ar fi și cel mai bun moment pentru F1 să își concentreze atenția asupra următoarei generații de reglementări. ”În primul rând, este problema evitării cheltuielilor excesive într-o perioadă în care trebuie să ne gândim cu adevărat la o nouă unitate de putere”.