Ferrari și-a prezentat monopostul pentru sezonul 2020

Ferrari și-a prezentat, marți, noul monopost, sperând că va câștiga lupta cu Mercedes în 2020, după 12 ani de campionat în care nu a mai obținut victoria la piloți. Echipa italiană și-a prezentat mașina supranumită SF1000, pentru a marca faptul că va sărbători cele 1.000 de Mari Premii disputate, cifră pe care Scuderia italiană o va atinge în acest sezon.

Monopostul pare a avea o nuanță de roșu ușor mai închisă, față de anii precedenți, dar cu finisajul mat pe care echipa l-a adoptat anul trecut. Aripa frontală, care s-a văzut la lansare, are o parte din specificația din 2019, dar șeful Scuderiei, Mattia Binotto, a spus că echipa nu se va îndepărta de conceptul aerodinamic de anul trecut.

„Aripa este cea pe care am terminat-o anul trecut, dar nu ne vom schimba conceptul. Va rămâne așa”, a spus el. „Am îmbunătățit foarte mult forța, nu numai aripa. Poate că seamănă foarte mult cu SF90, dar pot spune ca este foarte diferit. Mai trebuie să progresăm, în special, în privinţa fiabilităţii”, a subliniat Binotto.