„Ferrari trebuie să îmbunătăţească maşina”

Aceasta este declaratia facuta de directorul echipei Ferrari Stefano Domenicalli, dupa cursa din Valencia, cand a admis si faptul ca ritmul de cursa a celor de la Red Bull i-a pus pe ganduri.

„Masina este la un alt nivel fata de ceea ce am vazut la inceputul sezonului, dar nu este cea mai rapida masina deocamdata. Dupa parerea mea, cei mai rapizi sunt cei de la Red Bull sau masina Red Bull pe care ma vazut-o in acest sfarsit de saptamana in Valencia, este cea mai rapida din punct de vedere al vitezei pure. In aceasta cursa ei au condus comfortabil, ritmul lor fiind foarte puternic. Acest lucru este ceva la care trebuie sa privim cu atentie” a spus Domenicalli.

El a mai spus: „stim ca tinta noastra este sfarsitul lui Noiembrie, dar dupa parerea mea ei au facut ceva foarte bine in aceasta cursa si au imbunatatit masina. Au avut probleme de fiabilitate si noi nu am avut si acesta este nivelul la care trebuie sa performam. In concluzie avem multe de facut, dar faptul ca conducem campionatul este de mare ajutor pentru cei de acasa care astfel lucreaza cu mai multa creativitate si au mai multe idei.”

„Sunt foarte bucuros pentru Alonso, fiindca s-a descurcat cu o asa presiune enorma pe umeri. Stim ca el este pilotul numarul 1 si de aceea el este cu noi. Am fost cu adevarat bucuros pentru el fiindca este de ajuns sa privesti un om in ochi cand este fericit si te molipsesti si tu. Ma bucur si pentru echipa ca au avut strategia corecta si au luat decizile potrivite. Dar asa cum spunea noi ramanem cu picioarele pe pamant. Aceasta victorie este foarte importanta pentru ca principalii nostri rivali in campionat au avut probleme. Fiabilitatea este cheia pentru acest campionat si trebuie sa obtii puncte in fiecare cursa” a incheiat italianul.