Ferrari va experimenta noi componente în fiecare cursă până la sfârșitul sezonului

Desi nu au castigat in Canada, seful de proiectare al echipei Ferrari, Nikolas Tombazis este multumit de cum echipa italiana a reusit sa revina dupa startul de sezon foarte dificil.

„In acest moment suntem rezoanbili multumiti cu pozitia in care suntem, tinand cont si de unde am inceput. Oricum, nu putem fi total multumiti, fiindca nu suntem in pozitia in care sa dominam cursele sau sa le castigam pe toate, ceea ce este intotdeauna unul din obiective” a declarat el pentru site-ul oficial al echipei Ferrari.

„Avem rivali foarte puternici care continua de asemenea sa isi dezvolte masinile si noi credem ca aceasta dezvoltare se va desfasura pana la sfarsitul sezonului. Munca noastra continua la aceasi intensitate si planul nostru este sa introducem dezvoltari la fiecare cursa, incepand cu Valencia: in aceasta cursa vom experimenta o aripa fata si o alta podea si vom conitnua sa evaluam in continuare evacuarile avute la dispozitie” a mai declarat Tombazis. El a continuat spunand ca: „noi deja avem alte inovatii ce asteapta sa fie folosite in urmatoarele curse si cred ca vom aduce ceva nou de testat la fiecare cursa din acest an.”

Legat de evacuarea folosita in Canada el a spus: „evacuarea din Montreal a fost o verisoara a celei pe care am testat-o in Jerez la pranz. Cea dinainte era mai complicata si crea probleme diferite pentru noi fara sa contribuie mult in termeni de viteza pe tur sau sa faca pilotul sa simta un avantaj din folosirea ei. De aceea am abandonat-o si ne-am concentrat asupra altor slabiciuni pe care masina noastra le avea, pana cand am facut prima schimbare majora care a venit in Barcelona. Acesta a constat intr-o evacuare diferita cu o configurare centrala intr-un moment in care am revazut intreaga masina, de la aripa fata si flapsurile mobile de pe ea, conductele de frane pana la redesenearea unei intregi masini in termeni de aerodinamica.”

In inchiere a spus: „continuam sa lucram la evacuare si sa dezolvatm un sistem mai robust si mai simplu dar acesta are legatura cu cel original si asta este ceea ce am introdus noi in Canada”.