Ferrari va folosi un nou tip de benzină în Spania

Noul tip de combustibil marca Shell a fost dezvoltat pe parcursul a mai multor luni de zile. El a trecut numeroasele teste foarte stricte ale Federatiei Internationale de Automobilism si se spera ca prin folosirea sa, acesta sa aduca un beneficiu pentru echipa italiana.

Mattia Binotto, directorul operatiunilor pe partea de motoare spune: „dezvoltarea noului combustibil a durat mult si a implicat un consum important de energie si resurse. Shell a dezvoltat acest tip nou de combustibil prin adunarea informatiilor din analiza diferitelor probe in laborator si astfel a fost selectata cea mai buna dintre ele. Apoi am verificat performantele oferite dar am fost atenti si la eficenta lui, viteza de ardere si desigur puterea obtinuta. Apoi cea mai buna proba a fost selectata si a trecut testele de fiabilitate.”

Intrebat despre efectul asupra rezultatelor din calificari el a raspuns: „ca sa concluzionam, as spune ca daca noul combustibil lucreaza asa cum am planificat, ar trebuii sa castigam o pozitie pe grila de start, in acest sezon cand lupta din calificari este foarte stransa. De fapt, tinand cont de inghetarea motoarelor, este foarte putin ceea ce se poate face pentru cresterea performantelor, dar acesta este un lucru care a fost permis”.

Eficacitatea castigata de Ferrari prin folosirea noului combustibil va creste puterea motorului cu 2 cai.

 

 

 

3 comentarii

 1. Post By tataie30

  seful ferrari f1 a concediat oamenii care schimbau rotile si a angajat romani pt acest lucru deoarece romanii schimbau rotile in 3 secunde in loc de 10 secunde.
  mai tarziu ia parut rau pt ca romanii in cele 7 secunde ramase revopseau caroseria , schimbau seria sasiului si o vindeau drept honda :))

 2. Post By F1 Manager

  Consideram putin jicnitor acest comentariu la adresa noastra, a romanilor. Il lasam asa. Poate ca este numai o gluma, dar asteptam glumele si cu aspect pozitiv referitor la neamul nostru.

  1. Post By tataie30

   Este doar o gluma

Comments are closed.