Ferrari vine cu piese noi la Marele Premiu din Singapore

Ferrari va avea piese noi pe monopostul SF90 în acest weekend, în efortul de a-și reduce punctele slabe pe circuitele cu viteză lentă.

Chiar dacă Ferrari era cândva printre favoritele circuitului întortochiat Marina Bay din Singapore, o schimbare a filosofiei sale de design într-un concept cu forță inferioară și rezistență redusă pentru anul 2019 înseamnă că piesele pe care le aveau nu au fost printre punctele lor forte.

Monaco și Ungaria, circuite care prezintă caracteristici mult mai apropiate de cel din Marina Bay, au dat bătăi de cap celor de la Scuderia, lăsându-i în urma echipelor Mercedes și Red Bull Racing.

Cu filozofia sa de rezistență redusă și motoare excepțional de puternice, Ferrari a câștigat, în cele din urmă, cu Charles Leclerc, pe circuitele de la Spa-Francorchamps și Monza. E posibil însă ca Singapore să reprezinte pentru Ferrari un nou bastion greu de cucerit.

Prin urmare, șeful echipei, Mattia Binotto, spune că știe că în weekend vor fi în dezavantaj, dar s-au făcut eforturi pentru a reduce punctele slabe. „A avea în spate câteva victorii e un sentiment bun pentru echipă și suporteri. Dar, în realitate, aceste victorii sunt deja de domeniul trecutului și suntem conștienți de faptul că Singapore va aduce noi provocări și o structură pe care monopostul nostru nu este la fel de puternic ca la alte circuite”.
„Aducem câteva piese noi aici, ca parte a efortului nostru de a reduce decalajul în fața concurenței. La această cursă se va observa, de asemenea, revenirea la compoziția pneurilor Hypersoft, care nu s-a mai fost folosit de la Marele Premiu al Canadei (în care Sebastian Vettel a trecut primul linia de sosire, dar a fost retrogradat la P2 cu o penalizare de timp)”.

Un comentariu

  1. Post By victor L

    Deocamdata cea mai buna „piesa” este Leclerc.

Comments are closed.