FIA a început demontările. Cu mașina lui Bottas

Organismul de conducere al F1 a petrecut trei ore demontând noua mașină Mercedes a lui Valtteri Bottas, după MP din Bahrain.

FIA a anunțat în Bahrain că va selecta la întâmplare o mașină, după fiecare cursă din timpul campionatului de F1, o va demonta și va arunca o privire foarte atentă pentru a detecta orice nereguli care ar fi putut fi trecute cu vederea până acum.

„FIA vrea ca astfel să nu se mai poată trișa”, a declarat corespondentul Auto Motor und Sport, Michael Schmidt. Iar primul monopost dezasamblat, decis la întâmplare după MP din Bahrain, a fost Mercedesul lui Bottas.

„Mercedes, clasată pe locul trei, a fost pusă la încercare de către experții tehnici timp de trei ore”, a spus Schmidt.

Șeful tehnic al FIA, Nikolas Tombazis, a explicat: „Am vrut să facem acest lucru pentru ca toate îndoielile să fie risipite. Acest lucru aduce beneficii și echipelor, deoarece elimină suspiciunea”.

Deși acesta este o nouă procedură în F1, aceleași controale stricte sunt efectuate în alte campionate mondiale, care sunt supravegheate de FIA.

Echipelor li s-a spus despre schimbare încă de acum o săptămână, fiind explicând modul în care vor fi efectuate noile controale.