FIA confirmă decesul pilotului Anthoine Hubert în urma accidentului de la MP al Belgiei

FIA a confirmat că pilotul francez Anthoine Hubert a murit în urma accidentului care a avut loc sâmbătă în timpul cursei de la Marele Premiu al Belgiei la Formula 2, de la Spa-Francorchamps. Pilotul avea 22 de ani.

Federația Internațională de Automobilism (FIA) a anunțat într-un comunicat că regretă incidentul grav care a implicat mașinile # 12, # 19 și # 20, care a avut loc pe 31 august 2019, la ora locală 17:07, ca parte a cursei Sprint Formula 2, în runda a-17 a sezonului.

Accidentul a fost atât de grav încât oficialii au decis anularea cursei, iar mai multe ambulanțe au pătruns pe pistă, toți piloții implicați în accident fiind transportați la spital.

În urma incidentului, FIA anunță cu regret că pilotul monopostului # 19, Anthoine Hubert (FRA), a murit, în urma rănilor suferite. Pilotul monopostului # 12, Juan-Manuel Correa (SUA), se află într-o stare stabilă și este tratat la spitalul CHU Liège. Mai multe informații despre starea lui vor fi furnizate atunci când acestea vor fi disponibile.Și pilotul monopostului # 20, Giuliano Alesi, (FRA) este în stare stabilă.

Federația Internațională de Automobilism a deschis o anchetă.