FIA doreşte un cost cât mai redus în F1 din 2014

Sunt multe semne de ingrijorare in sanul echipelor ca motoarele turbo V6 ce vor fi livrate din 2014 vor fi mult mai scumpe decat in prezent.

Jean Todt (presedintele FIA) declara pentru Autosport: „este adevarat ca din 2014 pachetul va fi mult mai scump, dar este de asemenea adevarat ca FIA s-a consultat cu furnizorii de motoare pentru a gasi solutii de a reduce costurile”.

„De exemplu, deja ne-am inteles in privinta reducerii numarului de unitati disponibile pentru fiecare pilot de-a lungul unui sezon. De la 8 bucati cat este in prezent, vom avea doar 5 in 2014 si 4 in 2015” a mai declarat francezul.

El a admis si faptul ca se poate schimba regula din prezent prin care un producator de motoare poate furniza unitatile sale la maxim 3 echipe.

„Discutam si despre reducerea costurilor cu echipele implicate in F1 deoarece acest lucru ni s-a cerut de catre 10 din cele 12 echipe. Damien Clermont (seful administrativ al FIA) discuta principile financiare cu toate cele 12 echipe din F1 in ceea ce priveste costurile legate de sasiu si cu producatorii de motoare in ceea ce priveste costurl unitatilor produse de acestia” a incheiat Jean Todt.