FIA ia măsuri pentru a reduce trepidațiile mașinilor și a asigura siguranța șoferilor

FIA a acționat pentru a reduce, dacă nu chiar pentru a elimina efectele trepidațiilor în urma a opt curse în care problema aerodinamică a afectat unii piloți. Lewis Hamilton este cel mai recent caz.

Pentru mașinile Mercedes trepidațiile au fost atât de puternice, până la punctul în care Hamilton a ieșit din mașină cu mari dureri de spate, după ce s-a chinuit să termine pe locul patru în cursa de la Baku. Coechipierul său, George Russell, a fost al treilea, dar a avertizat și el despre posibile pericole.

Iată conținutul complet din e-mailul trimis presei de organul de conducere de Formula1, înainte de antrenamentele pentru Marele Premiu al Canadei 2022 de vineri, de la Montreal:

Directiva tehnică FIA – Porpoising

„În urma celei de-a opta runde a Campionatului Mondial FIA de Formula 1 din acest an, în cadrul căreia fenomenul trepidațiilor aerodinamice („porpoising”) a noii generații de mașini de Formula 1 și efectul acestuia în timpul și după cursă asupra stării fizice a piloților au fost din nou vizibile, FIA a decis că, în interesul siguranței, este necesar să se intervină și să ceară echipelor să facă ajustările necesare pentru reducerea sau eliminarea acestui fenomen.

„A fost emisă o directivă tehnică pentru a oferi îndrumări echipelor cu privire la măsurile pe care FIA ​​intenționează să le ia pentru a rezolva problema. Acestea includ:

1. O examinare mai atentă a skid-block-ului, atât în ​​ceea ce privește designul, cât și uzura
2. Formula matematică exactă pentru această metrică este încă analizată de FIA, iar echipele de Formula 1 au fost invitate să contribuie la acest proces.

„Pe lângă aceste măsuri pe termen scurt, FIA va convoca o întâlnire tehnică cu echipele pentru a stabili măsuri care să reducă înclinația mașinilor de a manifesta astfel de fenomene pe termen mediu”
„FIA a decis să intervină în urma consultării cu medicii săi în interesul siguranței șoferilor. Într-un sport în care concurenții conduc în mod obișnuit cu viteze care depășesc 300 km/h, se consideră că toată concentrarea unui șofer trebuie să fie asupra acelei sarcini și că oboseala excesivă sau durerea experimentată de un șofer ar putea avea consecințe semnificative în cazul în care duce la pierderea concentrării”.

Un comentariu

  1. Post By BODRON

    Corect pentru siguranta concurentilor din F1.

Comments are closed.