FIA și AGPC anunță anularea Marelui Premiu al Australiei 2020

Marele Premiu al Australiei, care trebuia să deschidă noul sezon în Campionatul Mondial de Formula 1, în acest weekend, la Melbourne, a fost anulat. Anunțul vine după retragerea echipei McLaren din cursă, joi, în condițiile în care unul dintre membrii echipei a fost testat pozitiv cu coronavirus.

O declarație comună a organului de conducere din F1, FIA, ​​și a organizatorului, Australian Grand Prix Corporation, precizează: „În urma confirmării că un membru al echipei McLaren Racing a fost testat pozitiv pentru COVID-19 și a deciziei echipei de a se retrage din Marele Premiu al Australiei, Formula 1 și FIA au convocat joi seară o reuniune a celorlalți nouă șefi de echipe. Aceste discuții s-au încheiat cu opinia unanim conform căriea cursa nu trebuie să se desfășoare. Știm că este o veste dezamăgitoare pentru miile de fani care urmează să participe la cursă. Toți deținătorii de bilete vor primi rambursarea completă, un anunț ulterior urmând să fie comunicat. Toate părțile au luat în considerare eforturile uriașe ale AGPC, Motorsport Australia, personalului și voluntarilor pentru a pregăti etapa de deschidere a Campionatului Mondial FIA de Formula 1 de la Melbourne, din 2020. Cu toate acestea s-a ajuns la concluzia că siguranța tuturor membrilor familiilor echipelor de Formula 1 și a comunității în ansamblu, precum și corectitudinea competiției, au prioritate”, se spune în declarația comună.

Potrivit unor informaţii neconfirmate vineri, Marele Premiu al Bahrainului va fi şi el anulat sau amânat, ca şi cel din Vietnam.

Un comentariu

  1. Post By daniel

    Hmmm. Nu arata bine sezonul asta. Daca o sa mai fie curse anul asta!

Comments are closed.