FIA va impune teste mai dure pentru aripile monoposturilor în 2022

Diatriba Red Bull-Mercedes privind flexibilitatea aripilor față și spate a caracterizat întregul sezon 2021. FIA se pregătește să impună reguli mai stricte pentru noii competitori din 2022, odată cu introducerea unor teste mai dure pentru aripile monoposturilor.

În 2022, F1 se va schimba radical, cu un nou regulament tehnic menit să încurajeze duelurile pe pistă.
Reglementări revizuite din temelii sunt așteptate pentru sezonul viitor, cu o nouă generație de mașini care va trece la o filozofie de ”ground effect” pentru a genera forța aerodinamică.

Un alt factor major al acestor reglementări este că dezvoltarea va fi restricționată, astfel încât echipele nu pot stopa intențiile FIA de a crea curse mai strânse, mai multe depășiri și decalaje mai mici pe toată pista.

Dar, după cum a arătat sezonul actual, echipele pot găsi ritm suplimentar, în special în linie dreaptă, permițând o oarecare flexibilitate în aripile spate.

”Flexibilitatea aripilor, a caroseriei și a șasiului va continua să bântuie anul viitor Formula 1”, scrie site-ul german Auto Motor und Sport . ”Este clar că reglementările din 2022 vor impune limite atât de strânse pentru ingineri încât își vor căuta salvarea în proiectarea unor componente într-un mod flexibil”, adaugă textul.

Astfel, Red Bull ar putea sau nu să fie încântat de faptul că FIA va introduce teste oficiale, stricte, ale aripilor monoposturilor, în 2022.