FIA va introduce din 2017 un motor de client cu un preţ maxim

Federatia Internationala de Automobilism a admis ca a propus un pret maxim pentru motorul si cutia de viteze ce sunt furnizate echieplor client incepand cu 2016.

„Aceste măsuri au fost puse la vot și adoptat cu o largă majoritate. Cu toate acestea, Ferrari a decis să meargă împotriva acestei decizii și să îşi exercite dreptul de veto recunoscut de mult timp în conformitate cu acordurile care reglementează F1. În interesul Campionatului, FIA a decis să nu să conteste în mod legal utilizarea Ferrari a dreptului său de veto.”

Totusi FIA pare hotarata sa ia anumite masuri si sa nu lase lucrurile la intamplare.

„Prin urmare, FIA va iniția o consultare cu toate părțile interesate cu privire la posibila introducere a unui motor client, care va fi disponibil începând cu 2017. În urma acestei consultări vom trimite cereri de ofertă pentru acest motor client, al căror cost ar fi mult mai micc decât unitate de putere din curent” se arata in comunicatul FIA.
FIA a promis ca va intreprinde masurile necesare pentru a asigura dezvoltarea pe termen lung a Formulei 1 si cere echipelor sa contribuie la acest lucru avnd o viziune comuna pe termen lung.

 

 

Un comentariu

  1. Si ce producator o sa faca motoarele alea „client”?
    Teoretic ar trebui sa fie unul din cei patru care livreaza si acum motoare. Ce interes ar avea sa dea ultima versiune (si teoretic cea mai buna) la pret redus altor beneficiari? Zero barat!

Comments are closed.