FIA va lua o decizie în câteva zile în privința legalității podelei Red Bull

Federatia Internationala de Automobilism (FIA) planifica ca in cateva zile sa rezolve situatia controversata iscata de gaurile din podeaua masinii Red Bull, gauri ce au iscat controvesre in ultimul sfarsit de saptamana de la Monaco.

Dupa ce Ferrari, Mercedes si McLaren au exprimat indoieli legate de legalitatea gaurilor pozitionate in fata rotilor spate ale masinii, a fost luat in considerare chiar si un protest dupa cursa in aceasta directie. In cele din urma s-a decis sa se ia o decizie inainte de cursa din Canada, decat sa se creeze o imagine negativa asupra Formulei 1 prin schimbarea rezultatelor cursei de la Monaco.

Un purtator de cuvant la FIA a declarat: „celor de la Red Bull nu li s-a cerut sa schimbe ceva momentan. Oricum exista o diferenta de opinii in interpretarea regulamentului, pe care intentionam sa o clarificam prin luarea unei pozitii in urmatoarele cateva zile.”

FIA spune ca taieturile in podeaua masinii trebuie sa fie mici, asa de mici incat nici o foaie de hartie sa nu intre prin ele, pe cand cele de la Red Bull sunt mari si au deschidere spre pamant.

Purtatorul de cuvant al FIA a mai adaugat: „sunt argumente si de o parte si de alta din punctul nostru de vedere, astfel ca o decizie va trebuii sa fie luata”.

sursa: Autosport

Un comentariu

  1. SA castige Vettel!!! El e cel mai bun!!!

Comments are closed.