Force India obligată de justiție să plătească 1.000.000 Usd către Caterham

Echipei Force India i s-a impus a plati echipei Caterham și lui Mike Gascoyne £650,000 ($1.05m) constand in costuri legale legate de disputa pentru drepturile de autor. Aceasta suma vine dupa ce alti £700,000 ($1.1m) trebuie platiti catre Aerolab.

O Inalta Curte din Londra a judecat in favoarea Caterham mai devreme in acest an o disputa legala lansata de Vijay Mallya, care a acuzat fosta echipa Lotus si firma italiana de aerodinamica Aerolab ca a furat dreptul de proprietate intelectuala detinut de acesta. Curtea a decis ca informatiile nu au fost folosite in mod larg de catre Caterham si astfel li s-a ordonat celor de la Caterham sa plateasca doar £20.000 (32.000usd) si lui Aerolab 25.000 euro pentru neglijenta in pastrarea informatiilor.

Force India a initiat un apel si asteapta ca sa apara in fata curtii cu noi evidente in cateva saptamani. Suma aceasta de 1 milion usd este acoperita din plin de suma depusa de Force India la inceputul procesului ca si masura de siguranta.

In aceasta disputa este vorba despre gasirea de catre Caterham pe serverele firmei Aerolab a informatilor obtinute de catre Force India in timpul testelor facute in tunelul de vant Aerolab si care nu au fost sterse sau protejate de catre Aerolab.