Formula 1 amână un acord privind noul său regulament

Finalizarea extrem de controversatelor reglementări din 2021 a fost amânată oficial până la sfârșitul lunii octombrie.

Inițial, termenul limită pentru publicarea reglementărilor tehnice, sportive și financiare pentru perioada post Acordul Concorde, cel care guvernează F1, era iunie 2019.

Dar echipele de F1 sunt scindate într- o serie de probleme-cheie, determinând FIA să convoace, joi, o întâlnire de criză la Paris.

Lewis Hamilton și Nico Hulkenberg au participat la întâlnirea de la sediul FIA, din Place de la Concorde, la invitația lui Jean Todt, pe fondul comentariilor critice făcute de o serie de piloți. ”În interesul acestui sport, s-a convenit că cel mai bun rezultat va fi obținut în urma unor consultări suplimentare”, se spune într-o declarație de după întâlnire.

Declarația nu menționează însă că în cadrul întâlnirii, Liberty Media, în calitate de promotor al F1, a cerut echipelor să semneze un acord prin care să fie blocate anumite reguli care sunt în beneficiul echipelor mai mici.

Printre acestea se numără plafonarea bugetului de 175 milioane de euro, standardizarea anumitor echipamente, noile reguli privind Parcul Închis, perioadele de practică gratuită.