Fost pilot de F1: Victoria lui Russell semnalează o „schimbare de gardă” la Mercedes

Fostul pilot de Formula 1, Johnny Herbert, crede că victoria lui George Russell la Marele Premiu din Sao Paulo semnalează o schimbare de gardă la echipa Mercedes F1.

Russell a obținut prima sa victorie în F1 în cursa din Brazilia, reușind să-l rețină în spate pe Lewis Hamilton, după o repornire târzie a Safety Car. Victoria sa a însemnat o gură de oxigen pentru Mercedes, marcând prima dublă din acest sezon.

Russell se bucură în prezent de primul său sezon de F1 cu Mercedes, în timp ce Hamilton încheie cel de-al 10-lea sezon cu echipa din Brackley. Într-o declarație pentru Sky Sports News, Herbert a spus că o nouă eră se deschide în fața celor de la Mercedes. după victoria lui Russell. ”Este foarte semnificativă, de asemenea, lupta lui cu Lewis Hamilton”, a spus Herbert. „Aceasta este schimbarea de gardă care începe să se contureze”, a adăugat fostul pilot.

„Am văzut asta cu Max Verstappen, care a fost de două ori campion mondial în ultimii doi ani, dar acum vine din spate George, iar asta înseamnă mult pentru el”, susține Johnny Herbert.

A fost și modul în care a câștigat cursa. A făcut-o într-un mod atât de frumos pe tot parcursul. Este sub presiune! O presiune pe care nu a mai simțit-o până acum și a dat rezultate. A fost genial”, spune el.

Mercedes s-a luptat pe tot parcursul sezonului 2022, fiind în competiție pentru titlu în fiecare an, din 2014 până în 2021. ”Acum Russel se poate concentra pe ultima cursă, din Abu Dhabi”, a spus Hebert. „Dar va depinde de Mercedes să furnizeze mașina, ceea ce nu a fost cazul în acest sezon”, a aduugat el.